| Site Announcements |
|---|
|
Ὅλα τὰ ποιήματά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη ἀτέλειωτα μένουν. Φταίει ποὺ πάντα βιάζεται ἡ ἄνοιξη, φταίει ποὺ πάντα ἀργεῖ ἡ διάθεσή μου. Γι᾿ αὐτὸ ἀναγκάζομαι κάθε σχεδὸν ποίημά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη μὲ μιὰ ἐποχὴ φθινοπώρου ν᾿ ἀποτελειώνω. Κική Δημουλά |
Συντονιστής: Στέλλα

ven έγραψε:Αν είναι ανθοφόρο σημαίνει ότι οι ορχιδέες μου, μου κράταγαν μούτρα για την φοβερή φροντίδα που τους παρέχω!
![cheer2 [cheer2]](http://i51.tinypic.com/27ypcb6.gif)

ven έγραψε:αν είναι ανθοφόρο Κατερίνα, τότε θα δεις τι θα πει αρωματική ορχιδέα

ven έγραψε:Πάρτην μαζί σου στο Άστρος! Κρέμασέ την από την φιστικιά που είναι οι tillandsia για να την πιτσιλάει το πότισμα και έτσι θα την δεις ανθισμένη.

orestis έγραψε:Εγω λεω 100% οτι ειναι ανθοφορο. Οι ψευδοβολβοι εμφανιζουν αμεσως φυλλο.

. Με το καλό να δεχτείς τα αρωματικά άνθη !!

caterina έγραψε:Μπράβο, Κατερίνα !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πέρα από τη φροντίδα, έχω την αίσθηση ότι για τις ορχιδέες είναι σημαντικό και το περιβάλλον που τους παρέχεις ! Είναι σίγουρο ότι περνάνε πολύ καλλίτερα στους πρόποδες του βουνού, μέσα στα δένδρα και στη δροσούλα απ' ότι σε ένα τσιμεντένιο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Άρα, Σταυρούλα, μην παίρνεις προσωπικά τα μούτρα που σου κρατάγανε !!!

caterina έγραψε:Μπράβο, Κατερίνα !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πέρα από τη φροντίδα, έχω την αίσθηση ότι για τις ορχιδέες είναι σημαντικό και το περιβάλλον που τους παρέχεις ! Είναι σίγουρο ότι περνάνε πολύ καλλίτερα στους πρόποδες του βουνού, μέσα στα δένδρα και στη δροσούλα απ' ότι σε ένα τσιμεντένιο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Άρα, Σταυρούλα, μην παίρνεις προσωπικά τα μούτρα που σου κρατάγανε !!!
,οι ορχιδέες θέλουν φοβέρα για να ανθίσουν
(βοηθάει και λιγο το περιβάλλον α αλλά μην το κάνουμε θέμα)

vek έγραψε:caterina έγραψε:Μπράβο, Κατερίνα !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώ Κατερίνα![]()
Επιμένω ότι αν έχει βγάλει ανθοφόρο οφείλεται στις συμβουλές της Κιάρρας,οι ορχιδέες θέλουν φοβέρα για να ανθίσουν

caterina έγραψε:vek έγραψε:caterina έγραψε:Μπράβο, Κατερίνα !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώ Κατερίνα![]()
Επιμένω ότι αν έχει βγάλει ανθοφόρο οφείλεται στις συμβουλές της Κιάρρας,οι ορχιδέες θέλουν φοβέρα για να ανθίσουν
Αν είναι έτσι τότε έχω πρόβλημα, γιατί οι γάτες δεν είναι αρκετά φοβιστικές !!!

τα δύο απο αυτά είναι φυτεμενα και απο οτι ξέρω το Ph του νερού είναι χαμηλό και το νερό μαλακό, και έχει μπει αντιχλώριο . Κάθε βδομάδα ο Πέτρος κανει αλλαγες νερού , μπορώ να χρησιμοποιήσω ατό το νερό για να ψεκαζω τις ορχιδέες μου ή ειναι καλύτερα να μαζευω νερό της βροχής ?

vek έγραψε:caterina έγραψε:vek έγραψε:caterina έγραψε:Μπράβο, Κατερίνα !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώ Κατερίνα![]()
Αν είναι έτσι τότε έχω πρόβλημα, γιατί οι γάτες δεν είναι αρκετά φοβιστικές !!!
Θα σου δανείσω το μαυρόσκυλο για 2 μέρες

vek έγραψε:Στο σπίτι έχουμε 3 ενυδρειατα δύο απο αυτά είναι φυτεμενα και απο οτι ξέρω το Ph του νερού είναι χαμηλό και το νερό μαλακό, και έχει μπει αντιχλώριο . Κάθε βδομάδα ο Πέτρος κανει αλλαγες νερού , μπορώ να χρησιμοποιήσω ατό το νερό για να ψεκαζω τις ορχιδέες μου ή ειναι καλύτερα να μαζευω νερό της βροχής ?

MyOrchid έγραψε:το νερό του ενυδρίου μπορεί να περιέχει κάποια ίχνη από νιτρικά τα οποία θα μπορούσαν να θρέψουν ένα φυτό, παρόλα αυτά έχει πολλά βακτηρίδια που αποδομούν αζωτούχες ενώσεις (αν μιλάμε για φίλτρο με σφουγκαράκια), αυτά τα βακτηρίδια θα μπορούσαν να αποδομήσουν πολύ γρηγορότερα τον φλοιό (αν χρησιμοποιείς υπόστρωμα φλοιού κονωφόρων). Το αντιχλώριο, και κάποια άλλα αποσκληρηντικά νερού πολλές φορές δημιουργούν ιζήματα ενώ πιθανών στο νερό να υπάρχουν και άλγες/φύκια. Όλα αυτά ίσως να επιρέαζαν την ικανότητα κατακράτησης νερού στο υπόστρωμα. Το νερό της βροχής από την άλλη πρέπει να είναι καθαρό πχ μάζεμα κατευθείαν σε δοχείο όπως πέφτει (με πιθανότητα σε μεγαλούπολη να είναι όξινο) ή αν τρέχει σε καθαρά κεραμίδια/ταράτσα αλλιώς θα έχει στερεά σωματίδια και πιθανώς παθογόνα.
Γενικά το βρόχινο νερό είναι καλύτερη λύση από της βρύσης (ειδικά αν μένεις σε περιοχή με σκληρό νερό), το νερό ενυδρίου δεν θα το συνιστούσα για επιφυτικές ορχιδέες αλλά αν ήταν νερό λίμνης με υδρόβια φυτά και ψάρια Χωρίς Χημικά βελτίωσης, θα ήμουν θετικός (μιας και το χρησιμοποιούσα χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα)

MyOrchid έγραψε:Ναι θα ήταν καλή λύση. Αν έχεις ήδη άλατα στα φύλλα, ένα βαμβακάκι με γάλα μπορεί να καθαρίσει και να δώσει γυαλάδα σε φύλλα από πολλά είδη ορχιδέας.

)

Στέλλα έγραψε:Τα μαντηλάκια αυτά που λέει η Σταυρούλα είναι πολύ καλά !!! (βέβαια τα δικά μου στέγνωσαν εντελώς μέσα στο κουτί)
Ενας καλός τρόπος καθαρισμού των φύλλων από άλατα είναι λίγος χυμός λεμονιού ή λίγο ξύδι σε βαμβάκι και πέραμα των φύλλων....
Αν έχεις και πανάκι μικροϊνών, τόσο το καλύτερο....
Μετά θα πρέπει να τα ξεβγάλεις και να τα σκουπίσεις ώστε να μην αφήσουν σημάδια στα φύλλα ...

ven έγραψε:Στέλλα έγραψε:Τα μαντηλάκια αυτά που λέει η Σταυρούλα είναι πολύ καλά !!! (βέβαια τα δικά μου στέγνωσαν εντελώς μέσα στο κουτί)
Ενας καλός τρόπος καθαρισμού των φύλλων από άλατα είναι λίγος χυμός λεμονιού ή λίγο ξύδι σε βαμβάκι και πέραμα των φύλλων....
Μετά θα πρέπει να τα ξεβγάλεις και να τα σκουπίσεις ώστε να μην αφήσουν σημάδια στα φύλλα ...
τα στεγνά μαντηλάκια παίζουν εξίσου καλά όταν στεγνώσουν αν τα βρέξεις με λίγο νερό. Βρέχεις όποιο χρειάζεσαι, καθαρίζεις το φυτό και μετά πετάς το μαντηλάκι.
με εκνευρίζουν τα άλατα στα φύλλα 

vek έγραψε:ven έγραψε:Στέλλα έγραψε:Τα μαντηλάκια αυτά που λέει η Σταυρούλα είναι πολύ καλά !!! (βέβαια τα δικά μου στέγνωσαν εντελώς μέσα στο κουτί)
τα στεγνά μαντηλάκια παίζουν εξίσου καλά όταν στεγνώσουν αν τα βρέξεις με λίγο νερό. Βρέχεις όποιο χρειάζεσαι, καθαρίζεις το φυτό και μετά πετάς το μαντηλάκι.
μόλις τελειώσω με το σίδερο των ρούχων, θα δοκιμάσω τα μαντηλάκια σουμε εκνευρίζουν τα άλατα στα φύλλα

kiaRRa έγραψε:vek έγραψε:ven έγραψε:Στέλλα έγραψε:Τα μαντηλάκια αυτά που λέει η Σταυρούλα είναι πολύ καλά !!! (βέβαια τα δικά μου στέγνωσαν εντελώς μέσα στο κουτί)
μόλις τελειώσω με το σίδερο των ρούχων, θα δοκιμάσω τα μαντηλάκια σουμε εκνευρίζουν τα άλατα στα φύλλα
Οχιιιιιιιιιιιιι μη το σιδερο στις ορχιδέες!!!!![]()
![]()

Επιστροφή στο Ορχιδέες: Συμβουλές / Συζητήσεις
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες