| Site Announcements |
|---|
|
Ὅλα τὰ ποιήματά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη ἀτέλειωτα μένουν. Φταίει ποὺ πάντα βιάζεται ἡ ἄνοιξη, φταίει ποὺ πάντα ἀργεῖ ἡ διάθεσή μου. Γι᾿ αὐτὸ ἀναγκάζομαι κάθε σχεδὸν ποίημά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη μὲ μιὰ ἐποχὴ φθινοπώρου ν᾿ ἀποτελειώνω. Κική Δημουλά |

asparagus έγραψε:Θα ελεγα οτι προσομοιαζει με την ορεξη ζευγαριου για "αγκαλιτσες" μετα απο 20 χρονια γαμου.

maria2512 έγραψε:Τι εννοείς σε φελιζόλ? Χρησιμοποιείς φελιζόλ για σπορείο ή τελική θέση του φυτου???
Επίσης Κώστα το σπανάκι το ξεριζώνεις για να το μαζέψεις ή το κόβεις? Έχω κι εγώ σπανάκι.. και ρόκα επίσης και έχω βάλει κι άλλη..
Τα σέσκουλα θα τα μεταφυτεψεις ή τα σπέρνεις αραιά???

asparagus έγραψε: Ροκα ειχα σπειρει δυο χρονιες ,αλλα δε μου αρεσε η γευση της και την ξεπατωσα.

asparagus έγραψε:....................Συν τοις αλλοις ελεω και των φετινων χαλίων της ΑΕΛ η διάθεσή μου ειναι πολυ υποτονικη. Θα ελεγα οτι προσομοιαζει με την ορεξη ζευγαριου για "αγκαλιτσες" μετα απο 20 χρονια γαμου.
, σου ομιλεί μία παντρεμένη για παραπάνω από 20 χρόνια
( με τον ίδιο άντρα
)

Φρανs έγραψε:asparagus έγραψε: Ροκα ειχα σπειρει δυο χρονιες ,αλλα δε μου αρεσε η γευση της και την ξεπατωσα.
κάπου διάβασα ότι αν σπείρεις ρόκα ανάμεσα στις ντοματιές, μαζευει τις βρωμούσες (οι οποίες πολυ την κάνουν κέφι) και γλυτώνουν οι ντομάτες.
Επίσης οι κατηφέδες προστατεύουν τις ντοματιές από τους νηματώδεις. Δεν ξέρω αν ισχύουν, θα δοκιμάσω φέτος γιατί με τις βρωμούσες δε βγάζω άκρη.

asparagus έγραψε:Φρανs έγραψε:asparagus έγραψε: Ροκα ειχα σπειρει δυο χρονιες ,αλλα δε μου αρεσε η γευση της και την ξεπατωσα.
κάπου διάβασα ότι αν σπείρεις ρόκα ανάμεσα στις ντοματιές, μαζευει τις βρωμούσες (οι οποίες πολυ την κάνουν κέφι) και γλυτώνουν οι ντομάτες.
Επίσης οι κατηφέδες προστατεύουν τις ντοματιές από τους νηματώδεις. Δεν ξέρω αν ισχύουν, θα δοκιμάσω φέτος γιατί με τις βρωμούσες δε βγάζω άκρη.
Για το οτι η ροκα διωχνει τις βρωμουσες δεν ειχα ιδεα. Για τις καλεντουλες και γενικα για καποιους εκπροσωπους της οικογενειας Compositae αυτο που ξερω ειναι οτι εχουν χρησιμοποιηθει με επιτυχια στην καταπολεμηση των νηματωδων και πιο συγκεκριμενα των κομβονηματωδων. Οι ριζες εκκρινουν ουσιες ( ελεανολικό οξύ,γλυκοσιδες κ.α) τα οποια μειωνουν τον αριθμο των αυγων των νηματωδων και την αναπαραγωγικη τους ικανοτητα.

asparagus έγραψε:Καλο θα ειναι αυτα τα "πρακτικα" κολπα να τα διασταυρωνουμε πριν τα εφαρμοσουμε,για να μη χασουμε τζαμπα τα φυτα μας.Σαφως υπαρχουνε φυτα τα οποια εχουν αμυντικους μηχανισμους εναντιον καποιων παθογονων ή αλλα τα οποια ελκυουν παθογονα και εμμεσως μας βοηθανε ,αλλα ολα εχουν κι ενα οριο.

asparagus έγραψε:Συνεχιστηκαν οι σπορες με:
3. Εριξα σε κατι μεγαλες γλαστρες Καυκαληθρα (εκτος εποχης), Καρδαμο,Υπερικο και Βαλεριανα. Ειχα βαρεθει να βλεπω τα σακκουλακια στο ντουλαπι και ειπα να τα ξεφορτωθω.
εδάφους εδάφους που λένε οι συμφορουμίτες... Φύτρωσε, αλλά μάλλον ήταν ποικιλία νάνα και δεν μπορώ να την πιάσω και να την κόψω!!!

)

Επιστροφή στο Καλλιεργητική Περίοδος 2011
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες