| Site Announcements | ||||
|---|---|---|---|---|
![]()
Ὅλα τὰ ποιήματά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη ἀτέλειωτα μένουν. Φταίει ποὺ πάντα βιάζεται ἡ ἄνοιξη, φταίει ποὺ πάντα ἀργεῖ ἡ διάθεσή μου. Γι᾿ αὐτὸ ἀναγκάζομαι κάθε σχεδὸν ποίημά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη μὲ μιὰ ἐποχὴ φθινοπώρου ν᾿ ἀποτελειώνω. Κική Δημουλά |
Συντονιστής: Tsouknidas

orestis έγραψε:Σε ποιά περιοχή είσαι? Η άποψη μου είναι οτι οι φίκοι θα μπορούσαν να μένουν μόνιμα έξω.
Θα πώ κάτι που έχω ξαναπεί. Δεν υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου. Όλα τα φυτά είναι εξωτερικού χώρου.
Απλά υπάρχουν φυτά που προέρχονται απο τελείως διαφορετικό κλίμα απο το δικό μας οπότε για να τα προστατέψουμε κάποιες εποχές που δεν αντέχουν τις συνθήκες που επικρατούν έξω στην Ελλάδα , τα βάζουμε μέσα. Αυτό όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση μιας και μέσα οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες για τα φυτά. Μπορεί να τα προστατεύουμε π.χ. απο τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν έξω, αλλά μέσα μπορεί να έχουν πολύ υψηλή θερμοκρασία, και πολύ λίγο φως, που πάλι κακό θα τους κάνει.
Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με το ποιά φυτά και πότε τα βάζουμε μέσα και να μην παρασιρόμαστε απο τον όρο φυτά εσωτερικού χώρου, μιας και δεν είναι καθόλου ορθός.

θα χαρώ πολύ !!

aigaias έγραψε:καλημερα toui
το θεμα με τα δοχεια σαφως και μπορουν να δωσουν μια νοτα μεγαλυτερης υγρασιας!!αλλα στο μερος που διαβαζω οτι μενεις δεν πιστευω να εχεις τεραστιο προβλημα απο υγρασια γιατι εισαι πολυ κοντα στην θαλασσα!!
εγς δεν τηα ρισκαρα τα να βγαλω εξω!για 3 λογους!
πρωτον λογο των δυνατων ανεμων οπως προειπες και εσυ (μεγαλη πιθανοτητα να σπασεις τα φυτα σου) δευτερον οι μεγαλες ποσοτητες μεταφορας αλατιου απο την θαλασσα μεσω του ανεμου!και τριτον πολυ χαμηλες θερμοκρασιες!!!!
ο φικος σαν φυτο δεν τηελει πολυ περιποιηση οσο χαζο και αν ακουγεται αυτο!!θελει λιγο νερο, μια φορα ανα 10 μερες ειναι αρκετο!!!τωρα για το κιτρηνισμα των φυλλων οφειλεται κυριως στο πολυ ποτησμα και στο χλωριο που περιεχει το νερο της βρυσης!αραιωσε τα διαστηματα του ποτησματος και επισης πανε απο καποιο ανθοπωλειο και προμηθευσου λιγο θειικο σιδηρο βαλτο και να ειναι σιγουρος πως η μοστερα σου θα επανελθει αμεσως!!!!
*ενας καλος τροπος ποτησματος ειναι¨αν φυσικα μπορεις να σηκωσεις την γλαστρα γεμισε ενα κουβα με νερο και βαλτην μεσα για περιπου 10 λεπτα!αυτο θα δεις θα βραζει σαν το νερο!!οφειλεται στο γεμισμα του πορωδες του εδαφους με νερο!μετα βγαλτην ας την να φυγει ολο το επιπλεον νερο!και βαλτην στο τελος ξανα στην θεση του!με αυτο τον τροπο μεγαλωνεις ακομη περισσοτο τα διαστηματα μεταξυ των ποτησματων!!!!
ελπιζω να σε βοηθισουν οι συμβουλες μου!!!!

Esprit έγραψε: Ξέρει κανείς αν οι δήμοι δίνουν δωρεάν τέτοιους κάδους όπου θα πάρουμε και κάποια ενημέρωση?

Επιστροφή στο Προτάσεις & Ιδέες για Φυτά - Διαμόρφωση - Κηποτεχνία
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες