Πηλινο Νο1 και ανθισμενο!!....
Σ αυτο ειναι 4 ειδη μεσα... Σις 3 πρωτες φαινεται η μια μερια, στις αλλες η αλλη... Το στρογγυλο ειν αυτο με τη μικρότερη αναπτυξη, τα αλλα οουουου!! Το λουλουδι οπως βλεπετε βγαινει απ αυτο που μοιαζει με αλοη... Ηθελα να ρωτησω λοιπον αν χρειαζονται μεταφυταυση ξανα, και αν αυτο που φαινεται μπροστα στις 3 πρωτες φωτος, με τα λευκα καρουμπαλακια, εχει καποιο προβλημα.... Βλεπετε, γερνει παααααααρα πολυ... Ειναι επειδη παραμεγαλωσε, λογω βαρους (και αν ναι, τι κανω???) η κατι εχει και λιγοθυμαει???

ΠΗΛΙΝΟ Νο2....
Εχω κι εδω 4 ειδη, αλλα 2 ερωτησουλες.... Κατ αρχην το πιο μεγαλο απ ολα, κι αυτο γεεεεερνει... Εχουν σπασει αρκετα κομματακια του κατα καιρους, αλλα και παλι μεγαλωνει.... Τωρα κι αυτο λοιπον, σαν το αλλο που προανεφερα με τα μπιλακια, γερνει προς τα κατω.... Επαθε κατι??? Και δευτερη και τελευταια, σ αυτο που φαινεται σα βενταλια, και που μεγαλωνει πολυυυυ αργα, στο αριστερο του κομματι οπως βλεπουμε τη φωτο εχουν ξεραθει εδω και καιρο τα 2-3 πιο χαμηλα κομματακια του, απο τη μια πλευρα μονο.... (Δυστυχως βλεπω οτι δε φαινονται και τοσο καλα στις φωτος...
) Υπαρχει περιπτωση να εμποδιζει αυτο την αναπτυξη του, να θελει αφαιρεση το ξερο κομματι η κατι παρομοιο??

Και κατι γενικο, θελουν λετε μεταφυτευση η οχι??
Σας ευχαριστω πολυ και σορι αν σας κουρασα.....

)..... Θα ψεκασω και σημερα κιολας με φάρμακο τη βαση που φαινεται αρρωστη....(αν ειχατε καμια υποδειξη για συγκεκριμενο φάρμακο θα ημουν υποχρεη, εχω αρκετα αλλα δεν ξερω ποιο θα ηταν το καταλληλοτερο απ ολα)... Αλλα θα ρωτησω κατι ακομα και υποσχομαι να μη ρωτησω αλλα πραγματα!!
Το χωμα που εχουν τωρα ειναι αυτο που ειχαν στα αρχικα τους γλαστρακια (αλλα τωρα πια σε πολυ μικρή αναλογια, καθως ηταν πολυ πολυ μικρα τοτε οπως ειπα) συμπληρωμενο με κανονικο χωμα, εμπλουτισμενο αλλα δε θυμαμαι με τι (το χα παρει απο το Praktiker τοτε, και καπως το λεγε, Φυτοθαυμα μου φαινεται), και πανω πανω με μια στρωση βοτσαλακια μικρά απο ελαφροπετρα.... Να τα βαλω παλι στα ιδια συστατικα η να τους αλλαξω χωμα, υπαρχει ειδικο?? Κι επειδη η Κικη μου ...ανοιξε την ορεξη να τους κανω περισσοτερους
) Αυτα τα μικρουλια τα αφηνω πανω στο μεγαλυτερο κακτακι τωρα που τα μεταφυτευω, η πρεπει να κανω κατι με την ευκαιρια??
..........