| Site Announcements | ||||
|---|---|---|---|---|
![]()
Ὅλα τὰ ποιήματά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη ἀτέλειωτα μένουν. Φταίει ποὺ πάντα βιάζεται ἡ ἄνοιξη, φταίει ποὺ πάντα ἀργεῖ ἡ διάθεσή μου. Γι᾿ αὐτὸ ἀναγκάζομαι κάθε σχεδὸν ποίημά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη μὲ μιὰ ἐποχὴ φθινοπώρου ν᾿ ἀποτελειώνω. Κική Δημουλά |
Συντονιστής: Κικη

έχω αγοράσει τουλάχιστον 5 και τις φυτεύω σε λίγο μεγαλύτερα γλαστράκια με σκοπό να τις έχω μέσα στο σπίτι/γραφείο....μόλις τις μεταφυτέυω, τις ποτίζω (όπως κάνουμε πάντα..) και μετά είμαι πολύ προσεκτική με το νερό για να μην τις σαπίσω....μετά από ένα μήνα το πολύ, μου καταντάνε έτσι....κιτρινίζουν τα φύλλα και ο κορμός σιγά σιγά γίνεται μαύρος... έχετε καμμιά ιδέα

alphaeugenia έγραψε:πολλά από αυτά που λες Κατερίνα ισχύουν στη δική μου περίπτωση!
η πρώτη μου καλαγχόη ήταν ήδη μεγάλη και μεταφυτευμένη πρίν την βάλω στη μεγάλη μου γλάστρα και ήταν όντως στα φόρτε της την άνοιξη ενώ το καλοκαίρι λιγότερο.... η θέση της γλάστρας έχει παραμείνει η ίδια και είναι στη δύση, δηλαδή έχει ήλιο από τις 2-3 και μετά...
έχεις βάλει όμως κακτόχωμα? γιατί εγώ έκανα ένα μείγμα με εξωτερικού χώρου και ποταμίσια άμμο και μου φαίνεται ότι είναι πολύ συμπαγές και υγρό συνέχεια...

alphaeugenia έγραψε:θα το έχω υπόψη αυτό το χώμα γιατί προφανώς δεν πρέπει να ξανααγοράσω το natura που είναι όλο μυγάκια!!!!! το θέμα είναι ότι florabella βρίσκω μόνο σε ένα φυτώριο στο Χαλάνδρι και περνάω από εκεί μόνο κάθε 2 μήνες που πάω κομμωτήριο εκεί κοντά

caterina έγραψε:alphaeugenia έγραψε:θα το έχω υπόψη αυτό το χώμα γιατί προφανώς δεν πρέπει να ξανααγοράσω το natura που είναι όλο μυγάκια!!!!! το θέμα είναι ότι florabella βρίσκω μόνο σε ένα φυτώριο στο Χαλάνδρι και περνάω από εκεί μόνο κάθε 2 μήνες που πάω κομμωτήριο εκεί κοντά
Μήπως να πήγαινες συχνότερα στο κομμωτήριο ;;;;![]()
![]()
![]()
Πλάκα κάνω, βέβαια !![]()
Χώμα δεν χρειάζεσαι κάθε μέρα. Αν κάθε φορά που περνάς από εκεί παίρνεις 2-3 σακιά νομίζω ότι θα καλύπτεις τις ανάγκες σου για το επόμενο δίμηνο.

Επιστροφή στο Κάκτοι - Παχύφυτα: Συμβουλές / Συζητήσεις
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες