Καλησπερα σε ολα τα παιδια , ειμαι χαρουμενος που επιτελους βρηκα λιγο χρονο για να συνεχισω...δεν σας κρυβω πως βρισκομαι ηδη σε αδεια και για πρωτη φορα κανω διακοπες
στο μικρο εξοχικο μου! ....ετσι βρισκομαι καθημερινα κοντα στα αγαπημενα μου φυτα , και μερικες φορες ειμαι τοσο πολυ απασχολημενος που δεν εχω χρονο να απαντησω...φυσικα εχω το laptop κοντα μου και ενημερωνομαι συνεχεια ...
..ακομα επειδη το εξοχικο μου βρισκεται πολυ κοντα στη μονιμη κατοικια μου στο Αιγαλεω , βρισκω την ευκαιρια και "πεταγομαι" για καμμια δουλεια και ετσι σημερα σας γραφω απο
το σπιτι μου...μα! θα μου πειτε εισε σε διακοπες και ερχεσαι στην Αθηνα!...ναι παιδια απολαμβανω το αισθημα της ελευθεριας να συνδυαζω τα παντα..ετσι βρισκομαι παντου οποτε
θελω αρκετα ευκολα...ενας απο τους πολυ σοβαρους λογους που αποφασισα να αναπαλαιωσω το εξοχικο..ευχομαι σε οσους ειναι επισης σε διακοπες "καλη ξεκουραση και καλα να
περνανε" , και σε οσους περιμενουν την αδεια τους καλο κουραγιο!..
μπαινουμε ομως κατ ευθειαν στο "ψητο" γιατι και απαντησεις εχουμε αλλα και την συνεχεια ...αντε να δουμε αν θα τα προλαβω ολα σημερα....
maria2512 ...ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για την ενθαρρυνση , με ρωτας ποιο εναι το προβλημα αφου το γκαζον φαινεται μια χαρα....λοιπον τα βασικο του προβλημα ειναι πως δεν μπορω να χρησιμοποιησω χλοοκοπτικη μηχανη , λογω των λουλουδιων σε καποια τυχαια σημεια του , με αποτεσμα να με πονανε τα ποδια μου απο το ψαλιδισμα ...θα μου πεις τωρα γιατι δεν τα βγαζεις;...ο βασικος λογος ειναι επειδη μου αρεσουν ετσι οπως ειναι φυτεμενα τυχαια , πιστευω ειναι και αρκετα προτοτυπα και αν και καταλαβαινα απο την αρχη πως θα χρειαζομουνα ψαλιδι , ελεγα πως θα αξιζε ισως τον κοπο ....αλλα δεν φανταζομουνα ομως πως θα χρειαζοταν να ψαλιδιζω ολο το γκαζον!.. φυσικα ηταν λαθος που το αφησα να μεγαλωσει τοσο πολυ και ετσι το κουρευω λιγο -λιγο αλλα ακομα και οταν θα το εχω φερει ολο στο ιδιο υψος , και παλι θα ειναι δυσκολο να βαλω μεσα μηχανημα..
..επισης ενας αλλος λογος ειναι πως οπως φαινεται ο τυπος του γκαζον (δεν ειχα ιδεα τι γκαζον ηταν οταν το αγορασα) ειναι πολυ ευπαθης σε "πατηματα" οποτε νομιζω οτι στο περασμα το μηχανημα θα δημιουργουσε ανεπανορθωτα προβληματα...αλλοι λογοι ανησυχιας περα απο το κουρεμα ειναι πως σε μερικα του σημεια δεν εχει αναπτυχθει οπως θα επρεπε , η και καθολου ..θα δω μηπως προλαβω να δημοσιευσω και σημερα καποιες πιο διαφωτιστικες φωτο.. παντως σε ευχαριστω για ολα , αλλα οπως βλεπω θα ειναι πολυ δυσκολο να χρησιμοποιησω χλοοκοπτικο μηχανημα , κατι που θα αποκτησω βεβαια ουτως η αλλως γιατι υπαρχει και συνεχεια με ενα μεγαλυτερο χωρο ....ελεγα μηπως υπηρχε στο εμποριο κατι αλλο ισως αυτο ........
http://www.gardena.com/gr/lawn-care/grass-shears/...αυτο που ονομαζετε
επαναφορτιζομενο ψαλιδι χλοης.. τι λετε;...
πατηστε στο λινγκ αριστερα "ψαλιδι για τις ακρες του γκαζον"φιλε Γιωργο ....σου στελνω φωτο με τον υπολογιστη της μπαταριας αυριο (ειμαι Αθηνα σημερα)...παντως το μοντελο ειναι Hunder το θυμαμε αυτο , οπως επισης και φωτο απο τα pop up ...νομιζω πως μπορουμε παντως να υπολογισουμε ποσο νερο δεχεται καθε σημειο του κηπου....τα περιμετρικα φυτα που ρωτας ποτιζονται απο τα ιδια μπεκ....χαιρομαι πολυ που βρισκεις ενταξει το γκαζον αλλα ισως ειμαι και καπως "τελειωμανης" και θα ηθελα να δωσω στο κηπακι οτι καλλυτερο μπορω...πιστευω με την βοηθεια σου αλλα και με τη βοηθεια ολων να φτασω σε ενα επιπεδο που θα με ικανοποιει περισσοτερο...αυριο στελνω φωτο.. ευχαριστω για ολα επισης
sodia...ευχαριστω για την προταση αλλα και την συμμετοχη σου.Θα ελεγα ομως πως οχι γιατι θελω τα φυτα να φαινονται τυχαια διασπαρτα μεσα στο γκαζον , ετσι και θα δινουν στο "ματι" μια ενιαια εικονα αλλα και ολα μαζι ενα ενιαιο συνολο οπου το ενα συμπληρωνει το αλλο ...επισης ενας αλλος σοβαρος λογος που ηθελα τα λουλουδια αναμεσα ειναι για να δωσω "χρωμα" στο πρασινο...οσο για την οριοθετηση που λες υπαρχει ηδη ετοιμο σχεδιο για να βαλω ενα μικρο πετρινο διαδρομο που θα διασχιζει το γκαζον και απο την μια πλευρα του παλι θα υπαρχει μια τυχαια "νησιδα" απο φυτα-λουλουδακια με διαφορα χρωματα. Δεν εχει ετοιμαστει ακομα αλλα σχεδον το εχω ετοιμο στο μυαλο μου..
φιλε christos65...καλως ορισες και χαιρομαι πολυ για την γνωριμια!...πιστευω οτι πραγματι εχουμε κοινα οραματα , ας μεινουμε κοντα να στηριζουμε ο ενας τον αλλο.. αν καταλαβα καλα εχεις αποφασισει να μεινεις μονιμα εκει; ....ευχαριστω και για τα γνωμικα , μου αρεσε ιδιαιτερα το .."where is the will there is a way" το βρισκω πολυ σωστο!....
τελος γενικα ευχαριστω ολους σας για την συμμετοχη σας και για την υποστηριξη σας ...φαινεσται μια απιθανη παρεα που περνατε πολυ καλα και χαιρομαι πολυ που σας
γνωρισα...ελπιζω καποια στιγμη να γνωριστουμε και απο κοντα..
τωρα θα ηθελα να προχωρησω στην συνεχεια του thread , αλλα και παλι εχω γραψει αρκετα υποσχομαι ομως αυριο να επανελθω δριμυτερος και με πολλες φωτο
ναστε ολοι καλα και να προσεχετε τον εαυτο σας...
φιλικα Αντωνης