| Site Announcements |
|---|
|
Ὅλα τὰ ποιήματά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη ἀτέλειωτα μένουν. Φταίει ποὺ πάντα βιάζεται ἡ ἄνοιξη, φταίει ποὺ πάντα ἀργεῖ ἡ διάθεσή μου. Γι᾿ αὐτὸ ἀναγκάζομαι κάθε σχεδὸν ποίημά μου γιὰ τὴν ἄνοιξη μὲ μιὰ ἐποχὴ φθινοπώρου ν᾿ ἀποτελειώνω. Κική Δημουλά |

Panos0685 έγραψε:Τι αλλο εκτος απο βολβους μπορουμε να φυτευσουμε αυτην την περιοδο?Απο σπορους εννοω.
Γενικα ποσος χρονος χρειαζεται για να δουμε ενεργοποιηση των σπορων και ποσος για να μεταφυτευσουμε σε μεγαλυτερο γλαστρακι?Και ποσος για να δουμε το φυτο μας να ανθιζει.?Καταλαβαινω οτι η ερωτηση ειναι πολυ γενικη αλλα καντε οτι μπορειτε με τις γενικοτητες του αρχαριου για να εχω μια ιδεα τουλαχιστον.¨)
Π.χ. πηρα σπορους κυκλαμινου και το φακελακι λεει οτι τωρα ειναι η καταλληλη εποχη για σπορα?Ποιοι ειναι οι αντιστοιχοι χρονοι για το κυκλαμινο ας πουμε?
Επισης πριν 10 μερες φυτεψα σπορους απο πανσεδες και δεν εχω δει τπτ.Να συμπερανω οτι κατι πηγε λαθος και να ξαναπροσπαθησω?
Επειδη ειμαι αρχαριος ξερω οτι θα εχω μερικες αν οχι πολλες αποτυχιες στην αρχη αλλα δεν πτοουμαι.Με τι αλλο μπορω να πειραματιστω αυτην την εποχη?
Κακτους?Ορχιδεες?Σπορους?Βολβους οκ πηρα και φυτεψα καμια δεκαρια για αρχη και βλεπουμε!
Παρακαλω προτεινετε εχω πολυ ορεξη για πειραματισμους! Thx!!

ven έγραψε:Στα περισσότερα σακουλάκια των σπόρων λένε σπορά τον 8ο έως το 10ο μήνα, αλλά εννοούν ότι θα σπείρεις σε θερμοκήπιο.
Εκτός από ζέστη τα περισσότερα για να φυτρώσουν και να μεγαλώσουν θέλουν και πολύ φως. Έτσι αν μεταφέρεις τα σπορεία μέσα στο σπίτι τα περισσότερα θα κακομοιριάσουν από την έλλειψη ηλιακού φωτός.
Αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με θερμαινόμενα σπορεία, και λάμπες, τότε καλό είναι να περιμένεις την άνοιξη.
Για τους σπόρους κυκλάμινου. Φέτος πέταξα κάτι κάψουλες με σπόρους από τα κυκλάμινά μου σε μια ζαρντινιέρα. Το έκανα γιατί θα καθάριζα σε λίγη ώρα όλη την ζαρντινιέρα από τα πεσμένα φύλλα κλπ. Μάλλον όταν μάζευα τις κάψουλες τους σπόρους, κάποιοι σπόροι έπεσαν στο χώμα και έτσι τώρα άρχισαν να φυτρώνουν κυκλαμινάκια. Άρα αυτή είναι η εποχή που φυτρώνουν (οι σπόροι πρέπει να ήταν κανα 2μηνο στο χώμα). Το πότε θα ανθίσουν δεν το ξέρω, νομίζω σε 2 χρόνια.

maria2512 έγραψε:Πανσέδες έχω και μέσα στο φλοιό του σιμβίδιουμ.. μου έχουν γίνει ζιζάνια οι πανσέδες...![]()
![]()
Παντού υπάρχει ένας πανσές και ένας αναρριχώμενος μαίδανός... αει στην ευχή...
Όταν απανθίσουν και κάνουν καρπό και σποράκια, τα σποράκια πέφτουν μέσα στην ίδια γλάστρα αλλά με τον αέρα και σε διπλανές... γέμισε ο τόπος.. Τα μοσχομπίζελα δεν νομίζω να προλάβουν να ανθίσουν τον χειμώνα, θα μεγαλώσουν, δεν παθαίνουν τίποτα από το χιόνι, και θα ανθίσουν την άνοιξη... θα μαζέψετε και τα φασολάκια που κάνουν για να τα κρατήσετε να τα ξανασπείρετε... Τα λατρεύω τα μοσχομπίζελα!!!

giannis vr έγραψε:παιδια μια ερωτηση....Πριν 15 μερες φυτεψα σπορους passiflora(ρολογια) αλλα ενω δεν σκεπαστηκαν με πολυ χωμα ακομη δεν εχουν βλαστησει...ξερει κανείς ποσες μέρες θέλει η ρολογιά να βλαστήσει??πολυ θα με βοηθουσατε αν ξερατε...εχω αρχισει κ πιστευω πως η σπορα πηγε χαμενη.....![]()

orestis έγραψε:Οι σποροι τις πασιφλοαρας θελουν τουλαχιστον 48 ωρες σε πολυ ζεστο νερο ή σε φυσικο χυμο πορτοκαλι. Μετα φυτεμα , αλλα θελουν θερμοκρασια απο 29 βαθμους και πανω.
Επισης παιζει ρολο και αν ειναι φρεσκιοι. Απο εκει και περα μπορει να φυτρωσουν γρηγορα , αλλα μπορει να κανουν και μηνες.

orestis έγραψε:Οι σποροι τις πασιφλοαρας θελουν τουλαχιστον 48 ωρες σε πολυ ζεστο νερο ή σε φυσικο χυμο πορτοκαλι. Μετα φυτεμα , αλλα θελουν θερμοκρασια απο 29 βαθμους και πανω.
Επισης παιζει ρολο και αν ειναι φρεσκιοι. Απο εκει και περα μπορει να φυτρωσουν γρηγορα , αλλα μπορει να κανουν και μηνες.

sodia έγραψε:giannis vr έγραψε:παιδια μια ερωτηση....Πριν 15 μερες φυτεψα σπορους passiflora(ρολογια) αλλα ενω δεν σκεπαστηκαν με πολυ χωμα ακομη δεν εχουν βλαστησει...ξερει κανείς ποσες μέρες θέλει η ρολογιά να βλαστήσει??πολυ θα με βοηθουσατε αν ξερατε...εχω αρχισει κ πιστευω πως η σπορα πηγε χαμενη.....![]()
Θα σου πω την δική μου περίπτωση, γιατί δεν ξέρω τι φταίει... ειναι φυτεμένα σε σπορείο περίπου 12 σποροι πασσιφλόρας, απο 13/2/2012... τον χειμώνα μεσα και τώρα έξω στον ηλιο... ουτε ιχνος ζωής![]()
![]()
![]()

Επιστροφή στο Σπορές - Πολλαπλασιασμοί - Μεταφυτεύσεις
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες