Site Announcements





NEWS:

Μουσταρδα

και μερικές συνταγές...

Μουσταρδα

Δημοσίευσηαπό maria2512 » Δευτ Φεβ 25, 2013 2:48 pm

βασικά συστατικά
σιναποσπορος περίπου 100 γραμμαρια
ξυδι
λαδι
μέλι
αλατι
κουρκουμάς
σαφράν

Για όσους αρέσουν τα πικάντικα, γίνεται καταπληκτική και αρχίζω να αντιλαμβάνομαι γιατί πεθαίνουν οι κάμπιες που τρώνε σκόνη μουστάρδας!!!

Το μόνο πρόβλημα είναι το άλεσμα των σπόρων. Τους είχα πάρει για να κάνω φαρμακερή σκόνη αλλά το μούλτι δεν τους άλεθε με τίποτα.

Το μυστικό λοιπόν, τουλάχιστον για την παρασκευή της μουστάρδας, είναι ότι οι σπόροι πρέπει να μουλιάσουν, να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.

Επιλέγουμε ένα καλό λευκό ξύδι, βάζουμε τους σπόρους σε ένα μπωλ και ρίχνουμε ξύδι να τους καλύψει. Μπορεί να αραιωθεί το ξύδι και με νερό. Εγώ προοσωπικά το αραίωσα. Επειδή δεν είχα λευκό την ώρα που με έπιασε η προκοπή, μούλιασα τους σπόρους σε ένα ελαφρώς αρωματικό ξύδι του ικεα.

Την επόμενη μέρα με ένα μούλτι ή μπλεντεράκι που κάνει τις βελουτέ σούπες, αλέθουμε τους σπορους ρίχνοντας λάδι, ξύδι, νερό μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα και γεύση που θέλουμε.

Στην ποσότητα των 90 γρ σπόρων εβαλα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λιγότερο από μισό αλάτι.

Στην αρχική συνταγή έλεγε και αλεύρι, αλλά εμένα δεν μου χρειάστηκε..

Στο λινκ είναι η πηγή έμπνευσης αλλά ακολουθώντας τις αναλογίες δεν μου πήγαινε καλα οπότε αυτοσχεδίασα.

http://aromaikarias.blogspot.gr/2013/02 ... l?spref=fb

For this message the author maria2512 has received thanks: 3
Tsouknidas(Δευτ Φεβ 25, 2013 7:01 pm), vek(Δευτ Φεβ 25, 2013 6:14 pm), ven(Δευτ Φεβ 25, 2013 4:35 pm)
Rating:16.67%
 
maria2512
 
Δημοσιεύσεις: 9451
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 8:05 pm
Cash on hand: 22,639.60
Bank: 20,008,487.45
Has thanked: 759 times
Have thanks: 305 times

Επιστροφή στο Κάτι για την Λιγούρα...

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες



Ads Free Forum Hosting | APAC Free Forum Listing | EUROPE Free Forum Listing | USA Free Forum Listing | Terms of Service | Privacy